Shopping


Länge hade omvärlden haft en viss bild av hur Polen sett ut som land genom TV-sändningar från 70- och 80-talen, som visade hur invånarna dagligen hanterade kommunismen. Det var främst gråa och vintriga bilder med folk konstant stod i kö. Det Polen som man får upptäcka nu är så långt ifrån dessa bilder som man kan komma. Mycket har hänt under de senaste åren, det har gjorts storsatsningar på att bygga flera köpcenter i Gdansk. Många utländska varuhus och butikskedjor som Carrefour och IKEA har också hunnit etablera sig i landet.
Galeria Baltycka är det största shoppingcentret i trestadsområdet. Du kommer att hitta gott om butiker att välja mellan då det för tillfället finns över 200 stycken. Här finns internationella märken som Tommy Hilfiger, Zara, River Island och lokala butiker. Allt från pizza till hamburgare kan man även hitta i köpcentrumens restauranger.
Är du mer sugen på att göra fynd är Fashion House ett perfekt alternativ. Du kommer definitivt att bli charmad av den mysiga arkitekturen, då man tagit inspiration från en fiskeby, komplett med ett fyrtorn. Med så många stora märken att välja bland i denna outlet, kan det sluta med att du spenderar en hel dag här. Tänk dig Nike, Puma, Levis och Converse till fyndpriser.
Affären Cepelia, som ligger på populära gatan Dluga, har specialiserat på att sälja hantverk i över femtio år. Deras vision är att skydda och hålla igång traditionen av hantverk i landet. Det blir ett perfekt tillfälle för dig att hitta en souvenir som är en lite annorlunda present att ta med hem. Målningar och lokala trähantverk är exempel på vad som säljs i denna affär.
Madison-köpcentret ligger i ett praktiskt läge nära gamla stan. Utöver shopping hittar du även ett fitnesscenter, restauranger, caféer och växlingskontor. Det som du även kommer att lägga märke till när du väl är här, är att det finns skulpturer över hela centret, kända människor och symboler som haft stor betydelse för stadens historia.
Bolesławieckeramik är välkänt världen över som ett porslin som håller hög kvalitet i kombination med vacker design. Det tillverkas fortfarande i den lilla staden Bolesławiec i sydvästra Polen. Keramiken har kommit att bli så förknippad med staden att det inte går att prata om Bolesławiec utan att nämna keramiken. Numera exporteras den även till utlandet. Mönstren är oftast inspirerade av påfågelns fjädrar. Allt görs för hand, tillverkningen och målandet, precis som man gjort i flera hundra år. Hos affären Zakłady Ceramiczne Bolesławiec säljer de allt från porslin och bestick till skålar och vaser.
Populära hotell i Gdansk >>